De beste camera’s van dit moment – van instap camera’s tot professionele toestellen

De beste camera’s van dit moment – van instap camera’s tot professionele toestellen

mei 27, 2021 Algemeen by Marnix

Voordat we daadwerkelijk de beste camera voor de ieder vaardigheids-niveaus bespreken, hebben we het eerst over de ontwikkeling van fotocamera’s in de afgelopen jaren. Het is eenmaal zo dat de huidige fotocamera’s in hogere kwaliteit dan ooit tevoren kunnen schieten. Dit geeft als gevolg natuurlijk dat de fotobestanden, die moeten worden afgeschreven op de SD kaart, een stuk zwaarder zijn. Al helemaal als U ook in RAW formaat schiet, om de foto’s achteraf te bewerken. Verder beschikken huidige fotocamera’s ook over meer functies en toepassingen dan ooit tevoren. Zo kun je met één fototoestel bijvoorbeeld in burst mode schieten, in Full HD filmen, time-lapse video’s maken en in HDR schieten! Deze functies vereisen allemaal een hogere schrijfsnelheid en/ of hogere opslagruimte van uw SD kaart.

Kortom raden we aan om echt goed op te letten naar wat Uw fotocamera vereist met betrekking tot de schrijfsnelheid en de opslagruimte van een SD kaart of micro SD kaart met adapter! Zo kunt U zorgeloos Uw toestel met al zijn functies gebruiken. Wilt u foto’s van Uw SD kaart gemakkelijk kunnen overdragen aan verschillende klanten? Kies dan altijd de juiste en passende USB Flashdrive.

De beste camera voor beginners

Twee jonge fotografen met een Canon camera. De foto's en video's die worden gemaakt worden automatisch op een SD kaart opgeslagen, zo kun je later nog genieten van de foto's.

Voor beginners hebben we de Canon EOS 2000D gekozen. Dit is een perfecte instap- spiegelreflex camera. Als belangrijkste voor een beginner is deze camera heel eenvoudig te bedienen. Met eenvoudig te bedienen bedoelen we dat het toestel beschikt over een overzichtelijk menu, en niet al teveel verwarrende functies. Deze camera is dus ideaal voor iemand die het fotograferen maar vooral het instellen van de camera nog niet helemaal onder de knie heeft. Daarnaast is het toestel ook zeer betaalbaar, voor wat je er mee kan bereiken. Bij het gebruik van elke camera is een SD kaart of micro SD kaart met adapter een noodzakelijk aspect. Zonder een geheugenkaart, SD kaart of micro SD kaart, kunnen de foto’s en video’s niet worden opgeslagen.

Ook is dit een camera met doorgroeimogelijkheden wat betreft het ontwikkelen van Uw fotografievaardigheden. U kunt met dit toestel bijvoorbeeld de lens uitwisselen met een andere, die weer een geheel andere toepassing heeft. Zo kunt U Uw vaardigheden op verschillende fronten ontwikkelen.

Voor gevorderden

Een fotograaf met een Nikon camera. De foto's die worden gemaakt worden op een SD kaart opgeslagen en kunnen zo later worden bekeken.

Voor gevorderde fotografen hebben wij de Nikon D7200 uitgekozen. Deze camera beschikt over wel 51 scherpstelpunten! Hierdoor stelt hij razendsnel en nauwkeurig scherp. Daarnaast is de ISO waarde handmatig in te stellen met waardes van de 100-25.600. Dit betekent dat het toestel ook uitstekend presteert in lagere lichtomstandigheden. Verder beschikt de camera over twee SD kaart sleuven. Hiermee kunt U bijvoorbeeld fotobestanden van de ene SD kaart naar de andere overschrijven. Met twee SD kaart sleuven beschikt U ook over de mogelijkheid om te kiezen op welke van de twee SD kaarten foto- en video bestanden worden afgeschreven. Ook heel handig voor de fotograaf die zijn bestanden gemakkelijk wilt kunnen organiseren. Zo kunt U bijvoorbeeld RAW en JPEG fotobestanden op verschillende SD kaarten opslaan. Beide sleuven zijn ook compatibel met SDHC en SDXC SD kaarten.

De beste camera voor professionele fotografen

Een professionele fotograaf met een Canon camera in de natuur. Foto's worden opgeslagen op een SD kaart om zo alle foto's op te slaan.

Ten slotte hebben wij voor professionele fotografen de Canon EOS 6D Mark II uitgekozen. Deze camera is echt een ’top-of-the-line’ toestel. Hij beschikt over wel 26 megapixels. In combinatie met de dual-pixel autofocus, garandeert dit toestel de scherpste en meest heldere foto’s die je maar kan bedenken. Dual pixel autofocus betekent ook dat dit toestel razend snel en nauwkeurig scherp kan stellen, nog een stuk sneller dan de Nikon D7200 die we hierboven besproken hebben. Ook ligt het handmatig instelbare bereik van de ISO waarde een stuk hoger dan de Nikon D7200. Met ISO waardes die handmatige ingesteld kunnen worden van 100-102.400, is dit toestel een van de best presterende foto camera’s in lage lichtomstandigheden. Om de beste kwaliteit uit uw camera te kunnen halen raden we u aan om te kijken of deze compatibel is met een CF Express kaart. Meer hierover: CF Express hoe werkt deze kaart?

De Canon EOS 6D Mark II heeft slechts 1 slot voor een SD kaart, in tegenstelling tot de Nikon camera die hierboven is beschreven.

Eervolle vermeldingen

Een Canon spiegelreflexcamera met een SD kaart van SanDisk. De SD kaart heeft een opslagcapaciteit van 128 gb en is de Extreme Pro.

De Canon EOS 4000D is ook een mooi, iets goedkoper alternatief voor beginners. Deze beschikt wel gelijk over minder megapixels, maar in principe is het toestel voor dezelfde toepassingen geschikt. Voor de gevorderde fotografen is de Nikon D5600 ook een prima alternatief. Als U bijvoorbeeld niets geeft om de 2 SD kaart sleuven die de Nikon D7200 aanbied, kunt U net zo goed voor dit goedkopere alternatief gaan. Tot slot voor de professionele fotograven is ook de Pentax K-1 Mark II een geschikte keuze. De reden dat we dit toestel voorbij gegaan zijn in ons artikel is dat deze camera toch wel heel erg prijzig is, en omdat Canon in het algemeen een bekender merk is.

We hopen dat we U iets op weg hebben kunnen helpen met de zoektocht naar een nieuw fototoestel! Hopelijk heeft U uit dit artikel een richtlijn kunnen herleiden waar U naar kunt zoeken, op Uw vaardigheids-niveau.