De Canon EOS M50 – voor de aspirerende beginner!

De Canon EOS M50 – voor de aspirerende beginner!

mei 26, 2021 Algemeen by Marnix

De Canon EOS M50 is in 2018 op de markt gebracht door Canon. Deze Canon camera wordt gekenmerkt door de 4K video-opnames en een elektronische zoeker met een hoge resolutie. Met deze systeemcamera van Canon kunnen vele momenten worden gefotografeerd en gefilmd. Er komt echter meer bij kijken dan alleen fotograferen en video opnames maken!

Voor tips met betrekking op het ontwikkelen van fotografievaardigheden, verwijzen wij U naar een andere pagina!

EOS M50 – DSRL-Kwaliteit in een Compacte Vorm

De Canon EOS M50, dit is een systeemcamera dat geschikt is voor alle fotografen.

De Canon EOS M50 is een systeemcamera die de kwaliteit van de klassieke EOS-DSLR camera’s beloofd te waarborgen. Zo beschikt de camera over 24,1 MP en kan in 4K filmen. Canon weet de kwaliteit van EOS-DSLR camera’s in een systeemcamera te krijgen door middel van de digitale dual pixel AF CMOS sensor. Het voordeel van een digitale sensor is dat het licht dat op de sensor valt sneller verwerkt kan worden. Daarnaast kost het ook minder vermogen, waardoor de accu minder belast wordt tijdens het fotograferen, en dus ook langer mee zal gaan. Dual pixel staat voor het fasedetectie systeem dat Canon ontwikkeld heeft om hun camera’s automatisch scherp te laten stellen. Met dit systeem kan de Canon EOS camera razendsnel en nauwkeurig scherpstellen. Hierdoor is het beeld tijdens filmen ook altijd scherp. Ook in omstandigheden met weinig licht is het voordelig om zo’n snelle en nauwkeurig scherp-stellende sensor te hebben.

Geschikt voor snel lerende beginners!

Een beginnende fotograaf met de Canon EOS M50.

De Canon EOS M50 is zeer geschikt voor beginnende fotografen. Verder kunnen beginnende fotografen ook ver doorgroeien gezien de mogelijkheden die deze Canon camera bied wat betreft het schieten. Zo is de Canon EOS M50 zeer gebruikersvriendelijk gezien zijn touchscreen bijvoorbeeld. Hiermee kunt U handmatig scherpstellen, en onder andere Uw media gemakkelijk beheren en organiseren. Verder is de Canon EOS camera beginner vriendelijk aangezien hij ook in moeilijke lichtomstandigheden presteert, met dank aan de DSLR formaat CMOS sensor. Ook bevat de camera een elektronische zoeker die zich op het touchscreen afbeeld. Dus ook als U met een lastige hoek moet schieten kan dit relatief gemakkelijk.

Wat betreft het beheren en delen van Uw geschoten media kunt U de Canon camera door middel van Wi-Fi en bluetooth met een PC of telefoon verbinden. Zo kunt U Uw kersverse foto’s en video’s direct delen via sociale media of back-ups maken van cloudopslagsites!

Accessoires voor de EOS M50

De SanDisk SD kaart. De Extreme PRO SD kaart met 64 gb. Geschikt voor de Canon EOS M50!

Als U de Canon EOS M50 wilt gaan aanschaffen willen we U erop wijzen dat een aantal accessoires van belang zijn om het gebruik van de camera zo optimaal mogelijk te laten verlopen! We raden een geheugenkaart 64Gb, een LP-E12 accu, en de EF 50mm f/1.8 STM lens aan, en leggen hieronder uit waarom.

Wat betreft de SD kaart, kan de camera een klasse SDXC aan. Dit houd in dat de camera een geheugenkaart tussen de 32Gb-2Tb aan kan. Verder kan hij maximaal een UHS-I kaart aan, wat inhoud dat hij alleen SD kaarten met een rij connectoren aankan, omdat het niet noodzakelijk is dat de camera de allersnelste schrijfsnelheid tot zijn beschikking heeft. Hoewel de Canon camera heel veel capaciteit aan kan, kan dit toch best prijzig worden. Wij raden een geheugenkaart 64Gb aan, omdat dit qua prijs-capaciteit verhouding een zeer voordelige geheugenkaart is. Daarnaast bent U met 64Gb ook zeker wel een tijdje zoet, vooral als U een beginnende fotograaf bent. Het zal even duren voordat U overal grootse fotomomenten in zal herkennen. Echter is het wel verstandig om een extra geheugenkaart tot uw beschikking te hebben, voor het geval dat Uw SD kaart of micro SD kaart (met adapter) vol is of kwijt is geraakt. Hiermee neem je het zekere voor het onzekere!

Verder is het handig om een extra LP-E12 accu aan te schaffen. Spreekt aardig voor zich; het laatste dat U wilt tijdens het fotograferen is dat de camera uitvalt en U geen back-up accu heeft, en het fotomoment aan U voorbij gaat. Kortom een ‘must-have’ voor elke fotograaf.

Tot slot raden wij de EF 50mm f/1.8 STM lens aan. Deze lens is betaalbaar en zeer flexibel in te zetten, een ideale instapper voor de Canon EOS M50 dus! Zo kan de lens gebruikt worden voor portretten van vrienden en familie, perfect voor bruiloften, evenementen en feesten. Daarnaast kan hij gebruikt worden om in donkere omstandigheden, nachtscenes, vuurwerk en interieur vast te leggen. Voor de rest word aangegeven door Canon dat de lens ook ideaal is voor algemeen gebruik. Leg het leven met deze Canon camera en lens combinatie vast, dat je voor je ziet, van de straten in de stad tot de herten in het bos. Dit is de camera voor de beginnende fotograaf die niet begrensd wilt worden door zijn eerste camera!

Geef een antwoord