Op zomervakantie, wat moet je niet vergeten?

Iemand die aan het zwemmen is in zee met ondergaande zon.
Leestijd: 2 minuten

Iedereen ziet er naar uit en het binnenkort is het zo ver, de zomervakantie! Ja, ook al lijkt het nu nog een tijd verwijdert het is een stuk dichter bij dan je denkt. Als je bijvoorbeeld in Rotterdam woont is begint de zomervakantie op 20 juli 2019. Dit is stuk dichterbij dan het lijkt en daarom ga ik met deze blog je proberen voor te bereiden op de zomerse inpakstress.

1. Officiële papieren

Veel mensen weten al dat dit erg belangrijk is, maar toch staat het bovenaan mijn lijst. Als je naar het buitenland gaat is het erg belangrijk dat je in ieder geval jezelf kan identificeren met je paspoort, rijbewijs of je ID. Dit is nodig, want in het geval van aanhouding moet je jezelf kunnen legitimeren. Ook is het belangrijk om niet je verzekeringspapieren mee te nemen. In het geval van een ongeluk kan het ziekenhuis je dan gelijk toelaten zonder dat je veel formulieren in moet gaan vullen.

Paspoort wat doorgegeven wordt.

2. Camera

Als je op vakantie geweest bent wil je later vaak nog na genieten van alle ervaringen die je hebt gehad. Daarom is het belangrijk dat je niet vergeet om een camera mee te nemen waar je al je mooie momenten met je familie of vrienden mee kan vastleggen. Als je moeite hebt met welke camera je moet kiezen is het misschien handig om dit blog over camera’s te lezen. Elke foto die je maakt is verbonden aan een herinnering en kan er voor zorgen dat je zelfs jaren na de vakantie nog kan genieten van je vakantie. Het is alleen wel belangrijk dat je een SD kaart meeneemt waar je alle foto’s mee op kunt slaan zodat er geen enkele beleving verloren gaat.

vrouw met camera die een foto maakt.

3. medicijnen

Eén van de meest belangrijke dingen om niet te vergeten zijn misschien wel medicijnen. Nou hoor ik je denken: ”die kan je toch ook op de plaats van bestemming kopen?”. Natuurlijk is er bijna altijd wel een plaatselijke apotheek, maar door het taalverschil kan het moeilijk zijn om hier precies te krijgen wat je nodig hebt. Voor medicijnen die alleen via een recept van een dokter te verkrijgen zijn ligt het nog gecompliceerder. Uiteindelijk is niets zo vervelend als je niet lekker voelen op vakantie. Daarom raad ik iedereen aan om voordat je op reis gaat een lijstje te maken van alle medicijnen die je nodig hebt zodat je niet in alle haast iets vergeet.

stapel met medicijnen voor op vakantie.

Conclusie

Als je op zomervakantie gaat kan je door de haast super belangrijke dingen vergeten. Daarom is het belangrijk om altijd drie hoofdpunten in gedachten te houden bij het plannen van je vakantie. Ten eerste; heb ik mijn officiële papieren zoals mijn paspoort en verzekeringspas bij me?. ten tweede; heb ik een camera bij me waarmee ik alle mooie momenten kan vastleggen? Ten derde; heb ik alle voor mij belangrijke medicijnen bij me? Maar naast deze 3 tips wil ik je nog één bonus tip mee geven aan het einde van deze blog. Vergeet vooral niet te ontspannen, want daar gaat je vakantie uiteindelijk om!

Nog een beetje tijd over? Lees dan deze blog over de fabrikant van geheugen!

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter