Je kent het wel. Hoe leeg de sportschool nog was in december, zo overvol is hij nu in januari. Al die mensen die hun kerstkilo’s willen kwijtraken en hun goede voornemens willen naleven. Troost jezelf met het feit dat de meeste mensen in februari alweer zullen afhaken. Echter zit jij wel met een probleem, aangezien de sportschool zo vol zit, dat er geen plek voor jou is. Hoe kun je toch trainen? Dit kan makkelijk! Er zijn verschillende alternatieve sportmogelijkheden als de sportschool overvol zit!

Buitensport

Doordat de sportschool overvol zit, gaan mensen hardlopen

Als je bijvoorbeeld gaat hardlopen, heb je geen sportschool nodig. Trek je hardloopschoenen aan en ga een aantal kilometer hardlopen. Op deze manier hoef je niet in de sportschool te zitten en kun je toch gewoon sporten. Het is het fijnst om met muziek op te gaan hardlopen. Schaf dus een micro SD kaart aan, zet hier muziek op en ga een aantal kilometer hardlopen. Nu kan het zijn dat het niet echt lekker weer is, maar hierdoor hoef je je niet tegen te laten houden. Als je niet gewend bent om te gaan hardlopen, kun je het best beginnen met 5 kilometer. Zodra dit je goed afgaat, kun je naar de 10 kilometer gaan. Dit kan je opbouwen zo ver als je wilt. Mocht je uiteindelijk de marathon willen lopen, dan zul je uiteindelijk 42 kilometer en 195 meter aan moeten kunnen. Een andere optie is natuurlijk om gewoon te gaan wandelen, want ook hiermee krijg je voldoende lichaamsbeweging. Ook fietsen is natuurlijk een optie.

Spelcomputer

Doordat de sportschool overvol zit, gaat een vrouw met een spelcomputer sporten

Er zijn verschillende spelcomputers waarmee je kunt trainen. Zo heeft de Wii het spel Wii Fit. Hiermee kun je thuis trainen en hoef je niet naar buiten of naar die overvolle sportschool. Hiermee kun je gaan voor verschillende sporten, zoals kracht- en cardiotraining. Zet hier dus een goed doel voor jezelf, zodat je gewoon thuis kunt sporten. Ook PlayStation en Xbox hebben vergelijkbare spellen. Je hoeft dus niet meer de deur uit om te gaan sporten en fit te worden en je kunt gewoon trainen wanneer je wilt. Probeer ook jezelf te motiveren om thuis te gaan sporten, zodat je in februari weer naar de sportschool kan en nog steeds fit bent.

Apps

Doordat de sportschool overvol zit, gaat een man sporten met een app

Er zijn verschillende apps voor op je smartphone waarmee je kunt sporten. Ook hier kun je kiezen voor zowel kracht als cardio. Ook kun je verschillende spiergroepen kiezen zoals armen, benen en buik. Met deze apps krijg je de mogelijkheid om een doel te stellen en hiermee kun je ook een tijd aangeven. Je hoeft dus niet de deur uit en weer fit te zijn en je hoeft ook niet in die overvolle sportschool te gaan trainen. Ook is dit een tip voor als het slecht weer is en je geen zin hebt om in de regen naar de sportschool te fietsen. Op deze manier kun je snel en goed trainen en zul je dus fit zijn als de sportschool weer leeg is. Hiervoor dien je wel jezelf te motiveren om zo ver mogelijk te gaan.

Laat een reactie achter